× [Bild]

Information för press & media

Vi uppskattar när press och media, och andra verksamheter, skriver eller publicerar information om vår verksamhet eller Lund som besöksmål i olika sammanhang. Det hjälper oss som turistbyrå att nå ut med information om Lund så att många fler börjar förstå vilket intressant besöksmål Lund är. Eftersom vi är en ideell turistbyrå med nollbudget har vi inte några medel att betala för att annonsera om vår turistinformation.

Alla, inklusive press och media, får gärna kontakta oss om man har frågor om Lunds kulturhistoria, och vi har korta svarstider. Våra medlemmar är pålästa och har stor kunskap eftersom det är nödvändigt för att vi ska kunna berätta om det för turister och besökare.

Turistbyrån Lunds ideella turistinformation Destination Lund informerar Våra greeters visar Lund för besökare från många olika länder varje år.

Tipsa dina gäster och besökare om vår turistinformation!

Ni som bedriver verksamhet inom besöksnäringen i Lund får gärna tipsa era gäster och besökare om vår turistinformation. Genom att visa på hur mycket intressant det finns att se och uppleva här i Lund, kan vi tillsammans öka turismen till Lund och göra Lund till ett mycket större besöksmål!

Kanske samverkar ni redan med Lunds kulturevenemangsbolag Visit Lund genom att upplåta plats åt deras broschyrer och kartor. Genom att tipsa om vår turistinformation också kan ni bidra till att era gäster och besökare hittar Lunds största utbud av turistinformation med omkring 50 besöksguider om det vikingatida och medeltida Lund, universitetsstaden Lund och mycket mer!

Tagga gärna dina inlägg i sociala medier med våra taggar #turistinformationlund #destination_lund och nämn oss gärna när du gör det så att vi ser det. I Facebook kan du nämna oss genom att skriva @TuristinformationLund och i Instaggram genom att skriva @destination_lund. Länka också gärna till vår webbplats från er egen webbplats så att fler hittar vår turistinformation.

Poster i A3 om Lunds ideella turistinformation Destination Lund Skriv gärna ut vår poster i A3-format och sätt upp den där era gäster och besökare ser den för att tipsa om mer turistinformation. Postern kan hämtas genom att klicka på den här länken

Poster om vår turistinformation (A3)

Poster i A4 om att bli greeter Vi behöver bli fler greeters som visar Lund för besökare. Om du vet någonstans där det finns många som skulle kunna tycka att det vore kul att bli greeter får du gärna skriva ut vår poster i A4-format och sätta upp den någonstans där den syns. Postern kan hämtas genom att klicka på den här länken

Poster om att bli greeter (A4)

Hör gärna av er till oss om ni hänvisar till vår turistinformation, vilket vi uppskattar!

Information om Lund och om Lunds ideella turistinformation Destination Lund och Lunds turistförening

Vi tillåter i allmänhet alltid att man länkar till vår turistinformation eller delar våra inlägg i sociala medier om man samtidigt nämner oss som "Lunds ideella turistinformation Destination Lund". Vill man däremot kopiera några av våra bilder eller vår turistinformation så måste man först kontakta oss och få vårt godkännande. Vi tillåter inte att man kopierar bilder från våra sidor eller våra besöksguider för att använda i sin egen information utan medgivande.

Att vi är en ideell verksamhet betyder inte att våra bilder är fria att använda för vem som helst. Om inget annat sägs så ägs alla våra bilder av någon av våra medlemmar även om det saknas uttrycklig information om exakt vem som har tagit bilderna.