× [Bild]

Eurovision Song Contest i Malmö 2024

Evenemang 7 - 11 maj 2024 Information om ESC Bo i Sveriges äldsta stad Lund när du besöker Eurovision Song Contest i Malmö 2024! Om man bokar rum hos något av hotellen i Lunds lilla mysiga vikingatida och medeltida stadskärna, med bara fem minuters promenad till stationen, kan man åka tåg direkt till Malmö Arena på bara 20 minuter. Med hjälp av alla våra besöksguider om Lund kan man göra vistelsen till en besöksupplevelse också. Genom att boka en gratis promenad tillsammans med våra greeters kan man upptäcka intressanta sidor av Lund som man inte hittar så lätt på egen hand. Lund har även ett stort utbud av bra restauranger.

Bo i Lund under Eurovision Song Contest 2024

Eurovision Song Contest är den europeiska finalen för det som brukar kallas för melodifestivalen i Sverige. Det finns också många andra benämningar som brukar användas, som Eurovisionsschlagerfestivalen, Eurovisionsschlagerfinalen, Eurovisionsfestivalen, Eurovisionen och schlager-EM för att nämna några exempel. Malmö var värdstad för tävlingen även 1992 och 2013.

Planera ditt besök så här

Det finns flera hotell i Lunds stadskärna, det som var hela Lund under de första 900 åren. Man hittar den bästa översikten över hotell m.m. i Lund i Google Maps, men det är bättre att boka direkt hos hotellet.

Det tar inte mer än fem minuter att gå till Lunds järnvägsstation från de flesta av hotellen i Lunds stadskärna. Därifrån kan man sedan åka med tåg på bara 20 minuter direkt till Malmö Hyllie station alldeles intill Malmö Arena . Man köper enkelt biljett i Skånetrafikens app, vilket man kan läsa mer om på vår sida om hur man reser till och inom Lund.

Det finns många bra restauranger i Lunds stadskärna med olika pris och olika sorters inriktning, så det är bara att gå ut och leta upp en man tycker är bra. Man hittar den bästa översikten över restauranger i Lund i Google Maps.

Hotell Concordia i Lund Hotell Concordia är ett av de stora hotellen i Lunds stadskärna.

Lunds ideella turistinformation Destination Lund är en turistbyrå med Lunds största utbud av turistinformation med uppåt 50 olika mobilvänliga besöksguider som man kan använda för att se och uppleva det vikingatida och medeltida Lund, universitets- och humorstaden Lund, och mycket mer som intressanta promenader i vår stadskärna. De finns inte i någon app som man måste installera utan öppnas direkt om man går till sidan vi länkat till här.

Vi erbjuder även greeterservice på svenska eller engelska för mindre grupper med högst sex personer. Det är en service som är helt gratis och går ut på att lokalbor visar sin stad för turister och besökare och berättar om sådant som man inte hittar så lätt på egen hand.

Om du har några frågor inför ditt besök i Lund får du gärna kontakta oss.

Mobilvänliga besöksguider om Lund