× [Bild]

Bli en av våra greeters!

Se också Vår greeterservice
Lund Greeters
Lund Greeters är en del av Lunds ideella turistinformation Destination Lund, som ingår i den globala organisationen International Greeter Association. Det är en service som går ut på att lokalbor visar sin stad för turister och besökare, vilket är smart eftersom lokalborna ofta kan visa och berätta om sånt som inte nämns i turistinformation. På bilden nedan ser man några av våra greeters, men eftersom vi får allt fler förfrågningar skulle vi behöva bli fler greeters. Kanske skulle DU tycka att det vore kul att vara greeter? Läs då mer om det här!

Några av Lunds ideella turistinformation Destination Lunds greeters

2022 visade våra greeters Lund för besökare från bl.a. Australien, Danmark, Frankrike, Kanada, Litauen, Nederländerna, Portugal, Slovenien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Ungern, USA och Österrike. Besökarna brukar vara allt mellan 20 och 80 år, så din ålder spelar ingen roll.

Ett greet för en familj från Camberley i Storbritannien 2022 Ett greet för en familj från Camberley i Storbritannien 2022. Det viktiga är att du tycker att det är kul att träffa människor från andra länder och visa och berätta om Lund för dem på engelska tillsammans med oss andra. Du behöver så klart ha tid att göra det då och då, även om man inte förbinder sig till att göra det ett visst antal gånger. Man gör det när man kan, och det kan vara både vardagar och helgdagar. Greet görs helt ideellt och oavlönat för att man tycker att det är kul. Lunds ideella turistinformation Destination Lund är en helt ideellt driven turistbyrå utan några ekonomiska resurser.

Talar du andra språk än engelska så är det förstås bra, men det räcker om man kan berätta om Lund på engelska. Man behöver inte heller göra det ensam, utan vi försöker alltid att göra det tillsammans med någon annan, minst två per gång. Genom att vara två eller fler kan man berätta olika saker om Lund för besökarna och hjälpas åt med språket. Dessutom kan någon ta foton på de andra och på besökarna, som vi kan dela i sociala medier. När det är flera besökare är det också bra att vi är flera som kan prata med dem var för sig ibland medan man promenerar runt i Lund.

Ett greet för två systrar från Spanien 2021 Ett greet för två systrar från Spanien 2021.

Ett greet är inte en guidad visning utan det handlar om att visa Lund på samma informella sätt som om man skulle visa runt släkt och vänner. Ofta får man frågor om hur saker och ting fungerar i Sverige, och ibland vill besökarna ha tips på restauranger. Det vi oftast berättar mest om för besökarna är det som är mest unikt och intressant med just Lund som besöksmål, en hel del om Lunds kulturhistoria, och om universitets- och humorstaden Lund.

Ett greet för mor och dotter från Ungern 2022 Ett greet för mor och dotter från Ungern 2022. Man behöver inte ha några förkunskaper. Man lär sig efterhand genom att följa med på greet, och vi hjälps åt med att berätta för besökarna, men Lunds ideella turistinformation Destination Lund har också väldigt många bra besöksguider som man kan använda för att läsa på om Lund som besöksmål. Som greeter har man också en uppsättning bilder med sig för att visa och berätta för besökarna.

Som en av Destination Lunds greeters representerar man Lunds ideella turistinformation Destination Lund, en ideell turistbyrå med Lunds största utbud av turistinformation. Målet med verksamheten är att öka turismen till Lund för att ge besöksnäringen fler kunder, vilket skapar fler jobb och ett roligare Lund för oss alla. Ibland kan man även delta i andra aktiviteter, som när vi medverkar i olika evenemang där vi informerar om vår turistinformation och om Lund som besöksmål. När man representerar oss har man på sig den gula brickan man ser i bilden överst på den här sidan.

Det finns en gemensam värdegrund för alla greeters inom International Greeter Association som man måste följa

Är du intresserad eller har några frågor? Då är det bara att kontakta oss, eller följa med våra greeters när vi visar Lund för besökare

Ett greet för två tjejer från Portugal 2022 Ett greet för två tjejer från Portugal 2022