× [Bild]

Samverka med oss

Destination Lund Kontakta oss
Mer om oss
Vår historik
Förslag för turism
Guidar du i Lund?
Driver du ett företag eller annan verksamhet inom besöksnäringen här i Lund, eller är aktiv i någon organisation som arbetar med kultur eller kulturhistorisk verksamhet? Då är din verksamhet varmt välkommen att samverka med Lunds ideella turistinformation Destination Lund för att öka turismen och stärka besöksnäringen i Lund. Det kostar aldrig något att samverka med oss, man behöver bara vara öppen med att man stödjer och gillar vårt arbete för att öka turismen till Lund. Kontakta oss och berätta hur du vill samverka med oss, eller så kan du läsa mer på den här sidan om hur du kan informera dina gäster och besökare om vår turistinformation.

Turistbyrån Lunds ideella turistinformation Destination Lund Våra greeters visar Lund för besökare från många olika länder varje år.

Kontakta oss istället för att vänta på att vi kontaktar dig

De första åren kontaktade vi väldigt många verksamheter för att samverka med dem och öka turismen till Lund. Oftast fick vi inget svar alls, och om något svar kom, var de ofta negativt inställda. Därför kontaktar vi inte längre andra verksamheter, utan de som vill samverka med oss måste istället kontakta oss. De som inte velat samverka med oss förut är också välkomna att höra av sig om de vill börja samverka med oss.

Tipsa dina gäster och besökare om vår turistinformation!

Eftersom vi är en verksamhet utan ekonomiska resurser kan vi inte annonsera om vår turistinformation, så därför uppskattar vi när någon gillar, delar och informerar om vår turistinformation så att fler hittar den och bidrar till att flera vill besöka Lund.

Kanske har ni redan upplåtit plats åt annan turistinformation. Genom att tipsa om vår turistinformation också bidrar ni till att era gäster och besökare hittar Lunds största utbud av turistinformation med omkring 50 besöksguider om det vikingatida och medeltida Lund, universitetsstaden Lund och mycket mer.

Hör gärna av er om ni hänvisar till vår turistinformation så att vi ser det, vi uppskattar det väldigt mycket.

Vi är inte en juridisk person

Lunds ideella turistinformation Destination Lund är organiserat som ett nätverk utan någon formell förening eller juridisk person. För evenemang och samverkan som medför intäkter eller kostnader behöver vi därför samverka med någon annan verksamhet som kan hantera det inom sin ekonomiska redovisning.

Vi ger mest publicitet åt verksamheter som samverkar med oss

Numera blir vi ofta kontaktade av såväl enskilda turister och besökare som större grupper och företag som har frågor om Lund som besöksmål, och ofta vill de att vi ger förslag på hotell och restauranger inför deras besök i Lund. Då är det i första hand verksamheter som vi samverkar med, eller som visar att de stödjer och gillar vårt arbete för att öka turismen till Lund, som vi rekommenderar. På så sätt vet vi att vi hänvisar till verksamheter som har en lika positiv syn på ökad turism till Lund som vi har.

Restaurang Torgets Taperia på Stortorget i Lund Hos Torgets Taperia på Sveriges äldsta torg kan man äta spanska tapasrätter och dricka egenbryggt öl.