× [Bild]

Brukar du guida i Lund?

Destination Lund Kontakta oss
Mer om oss
Vår historik
Förslag för turism
Samverka med oss
Lunds ideella turistinformation Destination Lund kan förmedla förfrågningar om guidade visningar till guider som är verksamma i Lund. Vi är en helt ideell, kommersiellt och politiskt oberoende turistbyrå som informerar om Lund som besöksmål. En del av den service vi erbjuder turister är att förmedla guider till grupper som hör av sig med förfrågningar. På den här sidan berättar vi om hur vi förmedlar förfrågningar om guidad visning till någon av de guider vi har kontakt med. Läs gärna mer om vilka vi är, och hur vi är organiserade.

Vi har behov av fler guider som kan erbjuda guidad visning på tyska och franska. Om du brukar guida på något av de språken och vill samverka med oss är du varmt välkommen att höra av dig till oss och berätta lite mer om dig själv.

Lunds ideella turistinformation Destination Lunds guidade visning Lund för tusen år sedan

Vi har kontakt med några guider som vi förmedlar förfrågningar till, och vi försöker att inte samverka med för många guider för att alla ska få förfrågningar från oss då och då. Förfrågningar om guidad visning för grupper kommer också väldigt ojämnt och påverkas av yttre omständigheter som vi inte kan påverka.

Vårt mål är att efterfrågan på guidade visningar i Lund ska öka efter hand som turismen till Lund ökar. Ibland får vi dessutom förfrågningar på andra språk än de som guiderna som vi har kontakt med kan erbjuda. Du får gärna höra av dig om du skulle vilja få förfrågningar från oss om guidad visning för grupper i Lund.

Så här fungerar det

När vi får en förfrågan om guidad visning från en grupp kontaktar vi någon av de guider vi har kontakt med. Vi berättar hur stor grupp det är, vilken dag det gäller och om de har några speciella önskemål som t.ex. språk. Sedan får den guide som kan ta hand om visningen själv kontakta gruppen för att diskutera detaljerna och göra upp om kostnaden.

Vi har som mål att ha korta svarstider när någon kontaktar oss, så därför är det viktigt att du återkommer med svar till oss så snart som möjligt när du får en förfrågan. Helst vill vi ha svar inom några timmar, men senast samma dag. Det behöver inte vara ett långt svar, det räcker att du bekräftar om du kan erbjuda den visning som efterfrågas. Om du inte har möjlighet behöver vi veta det så att frågan kan gå vidare till någon av de andra guiderna som vi har kontakt med.

Ibland visar vi själva Lund för turister och besökare

Vi erbjuder en guidad visning och ett föredrag om Lunds äldsta historia gratis på förfrågan. Vi ingår också som en destination inom International Greeter Association under namnet Lund Greeters. Greeters är lokalbor som tar emot besökare och visar och berättar om sin destination helt gratis för upp till sex personer som reser tillsammans. Det här gör vi för att göra turism av Lunds intressanta kulturhistoria, och arbeta med vårt mål om att öka turismen till Lund för att skapa fler jobb och göra Lund lite roligare för oss allihop. Vårt mål är inte att konkurrera med andra guider utan att skapa fler jobb, inte minst för de som guidar i Lund. Med vår egen guidade visning, vårt föredrag och vår greeterverksamhet vill vi öka kännedomen och intresset för Lund som ett av Sveriges kulturhistoriskt mest intressanta besöksmål för att få fler att vilja besöka Lund.

Lund Greeters som visar Lund för besökare